sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Maailman paras sallittu suklaaherkku

Mietin pääni puhki, minkä otsikon tälle postaukselle haluaisin antaa. Valmistin nimittäin todella herkullista suklaajälkiruokaa, joka on samalla terveellistä. Tuota terveellisyys-sanaa en halunnut otsikkoon laittaa, koska monet ajattelevat terveellisten herkkujen olevan jotenkin tylsiä ja mauttomia. Ehkä monet suklaata himoitsevat kanssasisareni ja -veljeni ymmärtävät sallittu-sanasta sen ajatuksen, että tätä herkkua voi syödä tuntematta huonoa omaatuntoa ja samalla makunystyrät saa himoitsemaansa suklaan suloista makua.
Tämä maailman parhaaksi tituleerattu (minun toimestani) suklaaherkku sisältää seuraavat ainesosat:
2 banaania
1 avocado
2 rkl raakakaakaota
1 tl hunajaa (tai esim. agave-siirappia)
Laita ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoile. Moussen päälle voit laittaa mitä tahansa, laitoin tänään vadelmaa ja puolukkaa.
Moussessa tulee ihanasti banaanin maku suklaan läpi ja avocado tuo lisäksi raikkautta ja samettisen koostumuksen / suutuntuman. Hunaja makeuttaa herkun luonnollisesti.
Ideanhan lainasin Raawka-raakaruokaravintolan suklaamoussesta, jota söin eilen. Tuosta annoksesta kuva löytyy postauksesta Juoksutreenien antikliimaksi kisapäivänä. Raawkassa moussen päällä oli goji-marjoja ja kookoshiutaleita.

Raakakaakaon terveellisyydestä puolestaan kirjoitin postauksessa Häitä, syömistä ja ostoksia. Tätä ihanaa suklaaherkkua voisin nauttia vaikka päivittäin!
Toivottavasti pidätte tästä ihanasta jälkkäristä! :)
- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti