sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Rahkaleipomuksia: Paremmat versiot omenapiirakasta ja pizzasta

RAHKAOMENAPIIRAKKA
 
Ostin kaupasta omppuja ja halusin tehdä niistä jotain herkkua. Olen lukenut ohjeita, missä laitetaan omppuviipaleita pellille ja niiden päälle esim. kanelia, rouhittuja pähkinöitä, hunajaa tms. Ajattelin soveltaa ja tehdä jotain vastaavaa, mutta päädyinkin lopulta tekemään piirakkapohjaa maitorahkasta. Aluksi ajatuksenani oli tehdä pelkkä pohja ja sen päälle noin kuin yllä kuvailin lukemiani reseptejä. Ajattelin lisäksi tehdä tähän päälle  kylmän vaniljakastikkeen rahkasta, munasta ja vaniljasta, mutta laitoinkin tuon mössön lopulta suoraan piirakan päälle. Itse laitoin omaan versiooni liian vähän tuota vaniljakastiketta, joten tähän reseptiin laitan sitä isomman määrän. Resepti on siis vielä vähän raakile ja saatan seuraavalla kertaa soveltaa hieman. Mutta hyvää se omasta mielestäni oli näinkin! :) Pohjan kardemumma toi  ihanasti pullataikinan mieleen! :)

POHJA:

1 dl maitorahkaa
2-3 rkl kookosjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maitoa
kardemummaa
kanelia
ripaus suolaa

Jauhojen määrät ovat noin määriä. Itse sen huomaa taikinaa tehdessä, että kaipaako enemmän tai vähemmän nestettä tai jauhoja. Kookosjauhot voi korvata millä vaan, voi tehdä vaikka kokonaan kaurahiutaleisiin.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Päälle omenaviipaleita, kanelia ja agavesiirappia/hunajaa.

VANILJAKASTIKE:

2 dl maitorahkaa
1 muna
1 vaniljatangon siemenet
Makeutusta oman maun mukaan, esim steviaa/agavesiirappia/hunajaa/vaniljasokeria tms.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada omenien päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes piirakka näyttää kypsältä (en enää muista kauanko annoin olla!!). Ehkä noin puoli tuntia?


Looking good!
 

Piirakkaa ei saanut oikein ehjänä lautaselle,
mutta maku on tärkeintä!

RAHKAPIZZA

Toinen rahkaherkku mitä tein eilen, oli rahkapizza. En edes yritä valehdella, että reseptin keksin itse. Reseptin pizzapohjaan otin suoraan The Good Morning -blogista Rahkapizza -kirjoituksesta. Tai ainoa sovellus tietenkin oli tehdä gluteenittomilla jauhoilla. Itse kyllä tein vähän reilumman annoksen, että sain paksumman pohjan. Jauhoja käytin vähän enemmän ja viimeistään siinä vaiheessa lisäsin reilusti jauhoja kun aloin levittää pohjaa piirakkavuokaan. Rahkainen taikina muuten jämähtää sormiin.

 
 
Täytteeksi laitoimme jauhelihaa, kinkkua, ananasta ja purjosipulia. Juustosta laitoimme ainoastaan yhden mozzarellapallon viipaloituna, juustoraastetta tämä ei mielestäni olisi edes kaivannut. Niin ja tomaattikastikkeen tein tomaattipyreestä ja ketsupista ja maustoin suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
 
 
SUNNUNTAIAAMUN ALOITUS
 
Tänä aamuna tein taas protskulättyjä. Voi tätä onnea! Löysin Citymarketista pikkulättypannun ja oli himppusen helpompaa paistaa pieniä lättyjä isojen sijasta. Ja vielä kun paistoin voissa oliiviöljyn sijasta, niin ei voinut mennä pieleen. Mikä ihana sunnuntain aloitus lettukesteillä! :)
 
 
 
 
Aurinkoista sunnuntaita!
 
- Tiina -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti