perjantai 6. joulukuuta 2013

Omat luottoluonnonkosmetiikkatuotteeni

(sisältää mainoslinkkejä)
Aloin kaksi vuotta sitten käyttää luonnonkosmetiikkaa alettuani lukemaan Kemikaali-cocktail -blogia sekä luettuani Noora Shinglerin Marjoja ja Maskaraa -kirjan. Noora kirjoitti kirjassaan kosmetiikkatuotteiden kehoa rasittavasta kemikaalikuormitukesta niin selkeästi ja kansanomaisesti, että en ole sen jälkeen voinut kovin hyvillä mielin käyttää muuta kuin luonnonkosmetiikkaa. Välillä minulla oli kausi, jolloin en jaksanut piitata ja käytin "tavallisia" kosmetiikkatuotteita, mutta pääsääntöisesti pari vuotta olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa. Monet ajattelee, että luonnonkosmetiikka on vain ympäristölle hyväksi, mitä sekin tosin on, luonnolliset kemikaalit kuormittavat luontoa vähemmän. Mutta minulle tärkein syy käyttää luonnonmukaisia tuotteita on vähentää kemikaalikuormaa oman kehoni puolesta. En lähde tässä tarkemmin perustelemaan aihetta - ehkä joku kerta kirjoitan tarkemmin hyviin lähteisiin viitaten. Nyt halusin kuitenkin kertoa omista luottokosmetiikkatuotteistani. Aihe tuli mieleen, kun lähdimme viikonloppureissuun ja pakkasin tärkeimmät kempparituotteet mukaani.

Tärkeimmät, ilman näitä en selviäisi :)

Hämeenkyröläisen Frantsilan kasvonpuhdistustuotteet ovat ensimmäisiä luonnonkosmetiikkatuotteita joita tilasin pari vuotta sitten. Kuvassa oikealla oleva Frantsilan Puhdistusemulsio on tosiaan ensimmäinen tuote tästä uudesta kosmetiikkamaailmasta, jota kokeilin. Tykästyin heti! Se tuoksuukin luonnolliselta, ei yhtään keinotekoiselta. Se pesee hyvin meikin, myös ei-luonnonkosmetiikkameikkituotteet. Välillä kokeilin muita kasvonpuhdistustuotteita, mutta palasin tähän tauon jälkeen ja totesin tämän olevan minulle sopivin tuote. Tähän kuuluu myös ihana kasvovesi, jota minulla ei tällä hetkellä ole, mutta varmaan hankin taas kun edellinen kasvovesi loppuu.

Kuva

Toinen oikealta onkin uusi tuttavuus, joka on tehnyt niin hyvän vaikutuksen minuun, että jään vakiokäyttäjäksi. Noora Shingler teki luonnonkosmetiikkabrändi Mádaran kanssa yhteistyötä, jonka tuloksena syntyi monitoimivoide Pihlaja Daily Defence Cream, jota käytän kasvovoiteena. Noora valitsi pihlajanmarjat tuotteeseen niiden kosteuttavien, ravitsevien ja rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi. Voidetta voi käyttä kasvo-, vartalo-, käsi- ja monitoimivoiteena. Voide kosteuttaa tarpeeksi, mutta ei jätä ihoa rasvaiseksi tai kiiltäväksi. Tykkään! Toivon, että Mádara ja Noora lanseeraisivat tästä laajemmankin tuotesarjan.


Parhaan deodorantin löysin, kun kyllästyin aamuisin siihen, että kun oli laittanut dödöä kainaloihin ja veti mustan paidan päälle liian aikaisin, niin vielä kostea dödö teki valkoiset raidat puhtaaseen paitaan. Aamutoimet oli huonojen dödöjen takia liian vaikeita. Lisäksi mun mielestä kaupan perusdödöt ei pitäneet hikeä tarpeeksi loitolla treenien aikana. Oli aika löytää uusi dödö luonnonkosmetiikan parista! Mua vähän epäilytti, että voiko sellaista ollakaan, kunnes löysin ihan ykköstuotteen. Ensimmäinen käyttämäni luonnonkosmetiikkadödö ja tätä olen käyttänyt kohta pari vuotta. Ja taitaapa vasta kolmas dödöpurkki olla käytössä! Tuote on siis Crystal Body Deo, joka ei tahraa, kainalot pysyy kuivina ja hajuttomina! Ostin dödön sporttilomalleni Marbellaan, jonka voitin Voicen Annilla on lentokonekilpailusta vajaa  pari vuotta sitten. Mietin, että onko vähän uskaliasta vaihtaa vieraaseen dödöön juuri ennen matkaa, jossa tosiaan sporttaillaan pari kertaa päivässä. Ostin dödön ja en pettynyt. Mun kainalot tai treenitopit ei ole tuon jälkeen haisseet hieltä yhtään. Eikä se tahraa paitoja ollenkaan! Dödö tosiaan pitää hien loitolla koko päivän ilman kemikaaleja, hajusteita tai valkeita laikkuja. Paras tuote ikinä! Eikä ole kallis ja tuote tosiaan kestää kauan! Stikki kostutetaan vedellä ja pyöräytellään kainalossa. Tuote on 100 % mineraalisuolaa.

Kuva

Viimeinen, muttei vähäisin mun luottonelikosta on hiusspray. Mua on aina ällöttänyt hiuslakat, niiden haju, klähmäisyys ja se miltä ne tuntuu päässä. Tukka tuntuu ihan likaiselta kun käyttää perinteisiä hiuslakkoja. Sitten tutustuin tähän ihanaan luonnonkosmetiikan maailmaan ja löysin luonnollistakin luonnollisemman hiussprayn. Sitä ei voi tilata Hyvinvoinnin tavaratalosta, josta nämä muut tuotteet on saatavilla. Onneksi paikallinen ekokauppamme Ekosoppi myy tuotetta. Kyseessä on AM Luonnontuotteiden Hiusspray. Se pitää tukan ojossa, mutta ei haise pahalta eikä ole klähmäinen. En voisi kuvitella sprayaavani tukkaan niitä tavanomaisten hiuslakkojen myrkkyjä.

Tästä ainesosaluettelosta tykkään!
Hiusspray sisältää tosiaan nokkosta, vihreää teetä, luomu sokeria, intiaanisokeria, kasvis glyseroolia, soijaproteiinia, natriumbensoaattia, laventelia ja greippiöljyä. Ei kovin paljon pahaa sanottavaa eikä paljon haittaa jos päänahastani valuu ihon läpi verenkiertooni nokkosta tai intiaanisokeria :)

Suosittelen lämpimästi epäuskoisiakin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa. Siitä aukeaa ihan uusi ja mielenkiintoinen kosmetiikkamaailma. Tuotteet ovat vähintään yhtä hyviä kuin tavanomainen kosmetiikka ja niistä löytyy ihan kaikkea, myös meikit ja vaikkapa auringonottotuotteet.

Kaikki muut tuotteet paitsi tuo viimeinen hiusspray löytyy tosiaan Hyvinvoinnin tavaratalosta. Se on mun uusin lempparinettikauppa. Sieltä löytyy tosiaan melkein mitä vaan, ainakin mun kuluttamistani tuotteista. Luomua, gluteenitonta, luonnonkosmetiikkaa, superfoodeja,  urheiluravinteita jne...

Miksipä et ostaisi joululahjoja Hyvinvoinnin tavaratalosta? Varastossa olevat tuotteet toimitetaan muutaman päivän kuluessa, joten hyvin ehtii saamaan tuotteet ennen joulua!


 - Tiina -

4 kommenttia:

  1. Mä oon himoinnu tuota Madaran DD:tä jo jonkun aikaa, taidan laittaa sen joulun toivelistalle :) Söin kesällä Roaccutan-kuurin ihon takia, ja nyt kun alle puolessa vuodessa äärirasvanen pintakuiva epäpuhdas ihoni on muuttunu kuivaksi, niin on miettiminen kaikkien tököttien kanssa... Tuota rasvaa on kuitenkin kehuttu niin paljon että täytynee kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä tuotetta! Se on kyllä huippu! Suosittelen muutenkin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa, iholle ja keholle vähemmän kuormitusta :)

      Poista
  2. Voi kiva postaus <3 Mä niin lämpenen näille luonnonkosmetiikka jutuille :) Madaraan on pitänyt mun jo tutustua kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :) Luonnonkosmetiikka on huippua :) Jotenkin kivempaa ostaakin niitä kuin tavanomaisia, en tiedä miksi :D Varmaan kun tietää, että ne on sekä itselle että ympäristölle luonnollisempia vaihtoehtoja. Tutustu ihmeessä Madaraan. Muita hyviä on Sante, Lavera ja just tuo Frantsila, ja se kun on vielä kotimainen yritys! :)

      Poista