perjantai 24. tammikuuta 2014

Herkullinen oliivitapenade porkkanasämpylöille

Kirjoitin viime viikolla tekemistäni porkkana-siemensämpylöistä (linkki). Olenkin niillä herkutellut jo kolmen satsin verran, niin hyviä ne ovat! Kilon porkkanamäärän raastaminen on ainut miinus, mutta senkin jaksaa vaikka telkkaria katsellen kun tietää kuinka hyvää sämpylää on kohta tarjolla :)

Viime viikonloppuna tein sämpylöiden kanssa nautittavaksi oliivitapenadea. Tää on niin ihanaa, että tämänkin takia on pakko saada niitä sämpylöitä joka päivä :) Jos tykkäät oliiveista, niin et voi olla ihastumatta tähän tapenadeen!


Tässäpä tulee resepti tähän herkkuun:

1 tölkki kivettömiä mustia oliiveja
1 tölkki kivettömiä vihreitä oliiveja
1 valkosipulinkynsi
1 kuorittu porkkana viipaleina
loraus sitruunamehua

Pane ainekset sitruunamehua lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja käynnistä sekoitin muutamaksi minuutiksi. Tapenade saa jäädä melko karkeaksi. Mausta sitruunamehulla. Tarjoile esimerkiksi Porkkanaisten siemenleipien kera.



Huomenna onkin aika taas tehdä näitä sämpylöitä. Kaupasta lähteekin nykyään mukaan 3 kg porkkanasäkkejä :D


Keskiviikkona raasteltiin viimeksi porkkanoita sämpylöitä varten. Tänään töistä kotiin tullessa vastassa olikin mukava ylläri. Kissa oli repinyt keittiön työtasolla olleen sämpyläpussin lattialle ja popsinut sämpylää parempiin suihin. Pikkuisen suutuin. Jäi iltapäivä ruoat kateille antamatta ja heitettiin vain loput sämpylät lattialta kissankuppeihin. Siinäs syövät sitten kun niin teki mieli! Tiedän, että se oli kissoista tämä Jope, on ennenkin vetänyt leipäpusseja hajalle... Huoh. Ennen tuota kuvan ottoa Jope kyllä popsi tuota tuosta lautaseltakin, mutta ei suostunut siihen, että olisi tullut ikuistetuksi kasvissyöjänä :) Jope tiesi taas tehneensä väärin ja on ollut vähän vaisua poikaa koko illan. Saapahan olla rauhassa koko illan, ei tarvi tuuppia tyyppiä pois tästä koneen päältä!


Hei, nyt on perjantai! Hauskaa ja herkullista viikonloppua!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti