maanantai 27. tammikuuta 2014

Vuohenjuustoinen bataatti-linssilaatikko (resepti)

Eilen infrapunasaunassa kuuntelin parin tytön keskusteluja. Puhuivat aika paljon ruokavalioista ja syömisistä. Sitten tuli hetki, kun kuulin sanan "bataatti-linssilaatikko" ja siitä se ajatus sitten lähti. Pakko saada bataatti-linssilaatikkoa heti tänä iltana! Toinen tytöistä oli laittanut laatikkoon nesteeksi kookosmaitoa, mitä kotoani ei löytynyt, mutta tomaattimurskaa löytyy aina kaapista. Jääkaapissa oli myös muita kasviksia kuin bataattia joten lähdin näistä miettimään mitä tekisin.

Mulla on vaikka kuinka monta "erilaista" ruokaa, joihin laitan sekä bataattia että tomaattimurskaa, muut ainekset vaan vaihtuu, lähinnä proteiinin lähde. Joku saattaa joskus vielä kommentoida mun ruoista, että onpa sulla tosiaan hyvä mielikuvitus, bataattia ja tomaattimurskaa vähän eri muodossa :D So what. Ne on hyvää yhdessä ja mikään ruoka ei voi niillä aineilla mennä pieleen. Mä ainakin tykkään. Ehkä joku muukin saattaa tykätä.

Kaapista löytyi tosiaan Risentan punaisia linssejä. Niissähän on huimat 26 g / 100g proteiinia. Todella hyvä kasviproteiinin lähde siis! En ole kauheasti niistä kokkaillut, joten olin intona kun keksin mitä niistä tehdä.

Laitanpas nyt vaan reseptin tähän alle ja lopetan jaarittelun.

Vuohenjuustoinen bataatti-linssilaatikko

1 iso bataatti
2 dl linssejä (kuivapaino)
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä + saman verran vettä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi 
4 cm pala punaista chiliä
2-4 herkkusientä
1 kesäkurpitsa
Vuohenjuusto pötkö
1 prk Pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1 dl soijamaitoa
Suolaa
Pippuria
Basilikaa

Paloittele bataatti kuutioiksi. Keitä 2 dl kuivia linssejä pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kesäkurpitsa ja herkkusienet. Hienonna sipulit, valkosipulit ja chili. Paista pannulla sipuleja ja chiliä hetki ja lisää kesäkurpitsa ja herkkusienet. Kun sienet ja kesäkurpitsat ovat lähes kypsiä lisää pannulle tomaattimurska, -pyre ja vesi sekä mausteet. Laita soijamaito kattilaan. Kun maito alkaa lämmetä (älä kiehauta) sulata pehmeä vuohenjuusto maidon sekaan. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut. Viipaloi vuohenjuustopötkö.


Laita ison uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta niin, että pohja peittyy. Lisää päälle kaikki linssit ja niiden päälle bataatit. Laita päälle vuohenjuustoviipaleet. Tähän päälle vielä loput tomaattikastikkeet ja lopuksi sulatettu vuohenjuusto. Paista uunissa 40 min 225 asteessa. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.


Lautasella ruoka näytti tällaiselta kasalta. Ei kai tällaista mössöä voi asetella lautaselle kauniisti? Ja kuka sellaisesta ruoan estetiikasta edes piittaa, kun ruoka on kohta kuitenkin vatsassa :) Pääasia, että maistuu hyvältä!


Vielä pitäisi tänäänkin taas jotain kokkailla... Alkaakohan mun into jo hiipua, kun ei tämä kokkaaminen lopu vaikka kuinka sitä tekee! Onneksi syöminen aina palkitsee :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti