torstai 13. maaliskuuta 2014

VUOHENJUUSTOINEN LINSSI-PARSAKAALIKEITTO

Söin jokunen aika sitten Raawkassa vihreää keittoa, jossa oli parsakaalta ja mungpapuja. Se oli tosi hyvänmakuista ja kivaa vaihtelua keltaisiin keittoihin, joita itse kokkailen usein. Tästä ajatuksesta ja Lidlin parsakaalitarjouksen innoittamana kotiin lähti viime kauppareissulla pari tuoretta parsakaalia.
 
Eilen illalla tuli sitten sellainen olo, että nyt on pakko saada parsakaalikeittoa. Mikähän ihme himotus sekin oikein oli?? :D Kenen tekee oikeasti mieli syödä parsakaalia?? Vaikka se on superterveellistä, niin ei sen kyllä voi sanoa kovin hyvän makuista olevan. Parsakaali sisältää erityisen paljon A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja. Sadasta grammasta eli yhdestä pienestä parsakaalin kukinnosta saa jo päivittäisen C-vitamiiniannoksen. Kaloreita se sisältää vaivaiset 30 kcal / 100g. Aikamoinen superfood, etten sanoisi! (Lähde)
 
Onneksi tässä keitossa parsakaalikin maistui tosi hyvältä, eli taidanpa jatkossa syödä parsakaalini keittona :)
 
 
Vuohenjuustoinen linssi-parsakaalikeitto
 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Loraus öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota (ei lisättyä suolaa)
2 dl vihreitä linssejä liotettuna (kuivana mitattuna)
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 purjoa
500g parsakaalin kukinnot
Pehmeää vuohenjuustoa (kuten yllä olevassa kuvassa tai Chavroux)
Merisuolaa
Pippuria
Juustokuminaa
Kurpitsan siemeniä
 
Kuullota sipuleita isossa kattilassa oliiviöljyssä. Kaada vesi kattilaan kasviliemikuutioiden kera. Lisää linssit ja keitä n. 15 min. Lisää kesäkurpitsa ja purjo viipaloituina keitettyjen linssien joukkoon ja viimeisenä parsakaalin kukinnot. Lisää tarvittaessa vettä. Älä keitä parsakaaleja ylikypsiksi, sillä liika kuumentaminen tuhoaa erityisesti C-vitamiinipitoisuutta ja parsakaalin maku kärsii. Kun parsakaali on al dente-tasoa soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta. Sulata lopuksi soseutettuun keittoon vuohenjuusto. Tarjoile sopan kanssa kurpitsan siemeniä. Nauti ja voi hyvin terveellisen keiton avulla!

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti