lauantai 19. huhtikuuta 2014

Arkiruokaa kanasta ja riisistä + bataattirieskat munavoilla

Iloista pääsiäistä! Aivan huippua, kun on vapaata ja kelitkin vaan paranee koko ajan! :) Tosin onhan tähän pääsiäislomaan ehtinyt mahtua jo kauheaa tuulta ja vesisadetta, mutta tänään oli onneksi aivan mahtavan hieno aurinkoinen päivä. Kukat (krookukset??) näytti jo kasvavan ulkona. Ihanaa, kun luonto herää! Meidän syreenikin on jo hiirenkorvilla :)


Pääsiäisenä en ole kokkaillut mitään varsinaisia "pääsiäisruokia". Mä olen muutenkin vähän huono näiden pyhien kanssa, mulle ne merkkaa lähinnä tavallista pidempää viikonloppua. Joulu on ainut juhla jolloin mun mielestä pitää olla juhlaruokaa. Pääsiäisenä saa riittää ihan tavallinen ruoka. Tänään olen kokkaillut hyviä perusruokia. Lounaaksi tein ison vuoallisen riisiä, kasviksia ja kanaa ja illalliseksi vihreää keittoa ja bataattirieskoja munavoilla. Kuinka syöminen onkin aina niin ihanaa, että tällaisista perusjutuista tulee niin hyvä mieli :)


Tähän vuokaan laitoin sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, parsakaalta, herneitä, porkkanaa, pinaattia joita keitin yhdessä täysjyväriisin kanssa. Mausteiksi laitoin suolaa, pippuria, kurkumaa ja korianteria. Pilkoin broilerin rintafileen paloiksi ja sekoitin riisin sekaan uunivuokaan. Vuoassa sekoitin vielä pussillisen mozzarellajuustoraastetta ruoan sekaan. Paistoin 200 asteisessa uunissa 15-20 min, kunnes broileri oli kypsää. Lopulta söin ruoan rucolan ja hapankaalin kera.


Illalla tein vielä vihreää keittoa tätä reseptiäni mukaillen. Meillä ei ollut vuohenjuustoa, joten pakko oli tehdä ilman. Hyväähän siitä tuli ilman sitäkin. Sen lisäksi en laittanut kesäkurpitsaa mutta niiden sijasta laitoin kolme perunaa ja 8h liotettuja mungpapuja.


Keittoa valmistellessani muistin jääkaapissa olevan bataattimuusin jämän. Näitä bataattirieskoja olen tehnyt jo pariin otteeseen aiemminkin, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa niistä blogiin.  Tarkkaa reseptiä on vaikea antaa, sillä bataattimuusista jää aina eri määrä yli ja muut aineet pitää lisätä vain tuntuman mukaan.


Bataattimuusiin laitoin ison bataatin, 2 porkkanaa ja 3 perunaa. Muusasin ne ja laitoin perinteisesti sekaan aitoa voita ja kevytmaitoa. Siitä jäi eilisestä ruoasta yli n. 5 dl. Lisäsin joukkoon kaurahiutaleita ja -leseitä, kookosjauhoja ja psylliumia kunnes taikina näyttää enemmän leipätaikinalta kuin muusilta :) Mitähän sanoisin määristä, ehkä yhteensä noin 3 dl verran noita kuiva-aineita? Lisäksi sekaan vielä yksi kananmuna ja uunipellille noin 1 cm paksuisiksi rieskoiksi. Paistoin rieskoja 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Jääkaapissamme oli myös voita, joten munavoitakin oli pakko saada. Nopeasti kananmunat vielä liedelle kattilaan ja voi lämpiämään huoneenlämpöiseksi. Laitoin n. 50g voita ja 3 kananmunaa. Vihdoinkin onnistuin kananmunienkin keittämisessä niin, että kuoret irtosivat helposti. Mä joudun joka kerta munia keittäessäni katsomaan netistä ohjeita. Nyt mies oli mun puolesta googlettanut munien keittämisestä ja kertoi kuinka se pitää tehdä :D Salaisuus olikin se, että kun munat on keitetty ja kuuma vesi kaadettu pois, niin niiden pitää antaa seistä vedettömässä kattilassa viitisen minuuttia ennen kuin lisää kylmää vettä sinne :D Ehkä tämä on kaikille itsestään selvää mutta mä tulin onnelliseksi kun nyt vihdoin tiedän miten välttyä siltä kuorien näpräämiseltä :D

Nyt nukkumaan tyytyväisenä hyvän iltapalan jälkeen :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti