keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Hedelmäinen chia-cashewmousse (raaka)

Nämä raakamousset ovat nyt tulleet elämääni jäädäkseen <3 Eilen illalla laitoin cashewpähkinät likoamaan ja laitoin chia-siemenet geeliytymän veteen ilman, että tiesin vielä mitä olin niistä tekemässä. Tarkoituksenani oli laittaa mukaan kookosmaitoa, jota kuvittelin jääkaapissa vielä hieman olevan, mutta se oli mystisesti kadonnut sieltä. Ehkä olin kuitenkin käyttänyt sen jonkun smoothien tekemiseen, ei voi enää muistaa :)

Lopputuloksena syntyi kuitenkin tällainen mousse:


Hedelmäinen chia-cashewmousse

3 banaania
1 prk ananasta
1/2 dl chiasiemeniä geeliytyneenä n. 1 dl vedessä
1 dl cashewpähkinöitä liotettuina n. 1h ajan
70g vaniljan makuista heraproteiinia
1 rkl passionhedelmä-jauhetta

Kaikki vaan sauvasekoittimella sekaisin. Tästä tuli 4 annosta. Itse tein tähän lisäksi sen mokan, että lisäsin ceylonin kanelia, jota käytän paljon, mutta tämä mousse olisi pitänyt pitää ihan vain hedelmäisenä ilman sitä kanelin voimakasta makua. Tämänkin moussen voi tehdä yksinkertaisimmin jättämällä herat ja passionhedelmäjauheet välistä :D Minä halusin iltapalaani proteiinia, joten siksi laitoin tuota heraa. Passionhedelmä-jauhetta ostin raakakakkuja silmällä pitäen, mutta pussi oli vielä avaamaton ja päätin korkata sen nyt tätä välipalaa varten. 

Ai niin, "viralliseen" raakakokkailuun ei ehkä sovi purkkiananaksen käyttäminen, mutta siinä kohtaa minäkin armahdan itseäni ja menen helpomman kautta :)



Mitähän sitä tänään illalla keksisi iltapalaksi? :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti