sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kaiholla muistelen eilisiä ruokiani ja pirteää oloani...

Tänään vedin mummon luona kauhean hiilariähkyn. Tiedättehän, 87-vuotiaalle mummolle ei voi sanoa, että otan vain näitä kahta sorttia tarjottavia kohtuullisen määrän, varsinkin jos hän on kaksi päivää kokkaillut ruokaa harvinaisille vieraille. Mummon luona ei syödä kevyitä terveysruokia tai superfoodeja. Siellä syödään perunaa ja kastetta, maksalaatikkoa, leipää (oli mua varten muistanut ja löytänyt hyvää gluteenitonta!), riisipuuroa ja luumusoppaa. Teen kanssa leipäjuustoa. Huhhuh. Perunoitakaan ei saanut enää jättää niin söin 3 valtavan kokoista perunaa. Riisipuurosta yritin sanoa, että jos vasta vähän ajan päästä sitä jälkiruoaksi, mutta huonokuuloinen mummoni lappoi sitä lautaselle ja se oli syötävä heti varsinaisen ruoan perään. Huh, kunnon hiilaripöhö. Tuntui, että melkein vatsanahka repesi. En meinannut pysyä hereillä edes tunnin ajomatkaa kotiin. Ajatelkaa, yleensä syön 3 tunnin välein, niin nyt tuosta syömisestä on jo 6-7 tuntia ja olen vieläkin aivan täynnä :D
Päikkäreille oli päästävä heti kotiin pääsyä. Ajattelin, että josko puolituntia nukkuisi ja sitten salille. No, puoli tuntia venyi melkein kahdeksi tunniksi. Sali on muutenkin pakko jättää väliin, mulla on reidet, selkä ja käsivarret aivan kipeinä eilisestä crossfitistä - pakko antaa keholle armoa. Kävinhän kuitenkin tänä aamuna onneksi edes kävelyllä. Muuten saa mennä treenilepopäivästä.

Mutta mun eiliset ruoat, aah, ne oli hyviä, ravitsevia ja terveellisiä! Ajattelin heti aamusta, että kuvaan kaikki päivän ruokani, mutta niiden merkitys omassa mielessäni muuttui tämän päivän ähkyjen jälkeen. Eilenkin ehdin syödä vain neljästi normaalin viiden sijasta, koska intouduin siivoilemaan vaatehuonettani. Touhutessa aika vaan juoksi ja en malttanut mennä syömään välipalaakaan.

Eilen söin aamupalaa noin klo 9. Muuta aamiaista valmistaessani join kuumaan veteen puristetun puolikkaan sitruunan. Sitruuna happamasta maustaan huolimatta lisää kehon emäksisyyttä. Sitruunavesi auttaa kehon puhdistuksessa. Samalla tein munakkaan, johon laitoin purjoa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja basilikaa. Munakkaan kanssa piti saada aamuksi jotain hiilariakin ja jotain raikasta, joten tein marjaisan smoothien.


Tämän runsaan aamiaisen jälkeen menin salille. Ensin pyöräilin täysillä 15 minuuttia. Yleensä matkaan menee 20 minuuttia, mutta koska lähdin aikomaani myöhemmin liikkeelle, oli pakko polkea täysillä :D Ei vaan malttanut irrottaa uusinta Fit-lehteä kädestä ;) Siihen perään puolen tunnin crossfit ja siihen vielä BodyBalance. Crossfitin jälkeen join palautusjuoman ja balancen jälkeen palauttavan banaanin samalla kun istuskelin salilla hierontatuolissa. Siinä venähtikin yhtäkkiä 20 minuuttia. Sen jälkeen vielä pikaisesti keskustassa ruokakaupassa ja pyörällä kotiin.

Jalkoihini laitoin eilen salireissulle ensimmäistä kertaa jouluna Jenkeistä ostamani liukuvärjätyt Sketchersit. Nämä on musta niin ihanat :)


Tämän kaiken jälkeen olikin jo ravitsevan lounaan nälkä! Olen alkanut ostaa valmista savulohta - kiireisen keino syödä herkullista lohta :) Ei tarvitse kuin vain ottaa haluamansa määrä paketista ja ruoka on valmista. Lisäksi keitin itselleni tattaria ja söin ison kasan salaattia. Päällä melkein ainut varsinainen eines, jota säännöllisesti nykyään käytän, nimittäin Saarioisten Sweet chili -salaatinkastike. Se on superhyvää nimenomaan tässä lohi-tattaricombossa :) Tosin ensimmäisenä ainesosaluettelossa on sokeri... Ainut varsinainen sokerin lähde jota syön - muita harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta.


Lounaan jälkeen kirjoittelin blogia ja yhtäkkiä oli taas mennyt pari tuntia. Sitten menin vaatehuoneen kimppuun ja yhtäkkiä kello olikin jo puoli kahdeksan! En ollut edes ehtinyt ajatella syömistä tai nälkää, mutta kun tulin keittiöön valmistamaan iltapalaa olikin jo niin kova nälkä, että oli pakko syödä pikainen rahkavälipala. Tässä on siis maitorahkaa, banaani, Bonnen mangososetta sekä manteleita ja gojimarjoja.


Välipalaa syödessäni aloin googlettelemaan erilaisia gluteenittomia piirakkareseptejä. Yritin etsiä yhtä tiettyä hyvää, en löytänyt ja kaiken lisäksi muistin sen hyvän ohjeen sisältävän valtavan määrän voita. Halusin jotain terveellisempää, joten oli etsittävä gluteeniton ja voiton piirakkaresepti. Teen yleensä niin, että googlettelen aikani ja sitten menen monta eri reseptiä päässäni keittiöön tekemään niistä jonkun oman sovellukseni. Tästä tuli mielestäni tosi hyvä pohja! Kirjoitan sen blogiin erikseen. Pääraaka-aineena pohjassa on maitorahka. Rahka sopii mielestäni piirakka- ja pizzapohjiin aika hyvin. Piirakan päälle laitoin purjoa, parsakaalta ja basilikaa sekä aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa.



Voi kunpa mun tämän päivän ruoat olisi olleet yhtä terveellisiä! :D Vieläkin vyöryn täällä tämän mahani kanssa. Ihana turvotus päällä varmaan vielä koko loppuillan. Ehkä sitä pian voi taas syödä jotain kevyttä, raikas smoothie kuulostaisi oikein hyvältä tähän olotilaan.

- Tiina -




2 kommenttia:

  1. Mun on pakko sanoo et miten ihmeessä pärjäät noilla ruuilla :D ite vedän ihan heittämällä päivässä 5 perunaa ja 80g kuivaa makaronia :D ja leipää ja aamupuuroa :D eikä edes oo hiilariähky... niiin ja siis salilla käyn sekä oon todella hoikka :D

    VastaaPoista
  2. Me ollaan niin yksilöitä kaikki! Toiset sietää hiilareita paremmin. Ja on varmasti myös tottumuksesta kiinni. En tiedä! Mun mielestä se just on mielenkiintoista näissä ravinto asioissa, että ei ole yhtä oikeaa hyvää tapaa syödä. Mulle sopii paremmin saada energiani proteiinista ja hyvistä rasvoista ja hiilarit pääasiassa aamupuurosta, kasviksista ja hedelmistä. Tosin tämä mun esimerkkipäivä ei ole ihan tyypillisin ruokapäivä. Esimerkiksi yksi välipala jäi kokonaan puuttumaan. Mun mielestä syön yleensä aika paljon :D

    VastaaPoista