keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Nälkäisenä ruokakaupassa - näiden ruokahimojen kautta kärryyn ;)

Nälkäisenä ei pitäisi mennä ruokakauppaan. Ikinä. Eikä ilman kauppalistaa. Ilman selkeää suunnitelmaa kaupassa käynti on yhtä haahuilua. Nytkin seilasin edes takaisin niitä käytäviä kun yhtäkkiä Prisman toisessa päässä tuli mieleen joku juttu, joka löytyy kaupan alkupäästä. Onneksi mulla on silti nykyään ihan selkeät sävelet, mitä sieltä kaupasta ostaa, ettei sinne ostoskärryyn sentään ihan mitä vaan päädy. Silti sinne päätyi paljon kaikkea, aivan liikaa. Nyt pitää vaan alkaa kokkailemaan niistä kans kaikkea mitä ihania juttuja kaupassa mielessäni näin kun ladoin ruokaa kärryihin. Tiedoksi siis, että mun ei ollut tarkoitus mennä ostamaan viikon ruokia, sillä jääkaapissa on edelleen edellisestäkin kauppareissusta tavaraa, mutta en vaan voinut olla latomatta näitä juttuja ostoskärryihini. Alla kerron miksi :)


(kaikki linkit alla johtaa blogini resepteihin)

3 kg porkkanasäkkiä lavalta kaivaessani näin mielessäni herkullisen mehevät porkkanasämpylät, joita ajattelin pitkästä aikaa tehdä. Sämpylöitä varten on pakko tehdä myös oliivitapenadea jota varten ostin kahta eri oliivia, mustia Kalamata -oliiveja ja vihreitä kreikkalaisia. Bataatteja ostaessani näin itseni tekemässä bataattimuusia ja sen jämistä bataattirieskoja, joita en ole ennen kokeillut ja joiden mahdollisesti toteutuessa heitän reseptiä blogiin. Kukkakaali päätyi kärryihin kukkakaalipizzan himoissa, johon ajattelin mahdollisesti käyttää viimeisen jauhelihan jääkaapista. Kuka nyt ei nälissään himoitsisi jauhelihapizzaa? Samaten mozzarella-juustoraaste päätyi pizzan juustokuorrutteen merkeissä kärryihin. 

Friseesalaatti näytti niin houkuttelevan runsaalta ja raikkaalta, että se oli pakko ostaa, siitä ei edes tarvitse tehdä varsinaista salaattia, vaan lehdet voi vaan huuhdella ja iskeä lautasen reunalle. Kiireisen keino syödä salaattia. Rucola on nykyään lempparivihreäni, sitä voi heittää lautaselle ruoan kuin ruoan päälle, samat selitykset kuin  Friseessä. Kiireisen keino saada nopeasti terveellistä vihreää.

Ison mozzarellaköntsän ostin kesäkurpitsa-perunalasagnen himoissani. Paitsi, että unohdin kesäkurpitsan, juuri tajusin! Jääkaapissa on onneksi vielä yksi. Tällaista se on sitten ilman sitä kauppalistaa!! Noh, toisaalta tosiaan himoitsinkin lasagnen juustokuorrutetta, en näköjään sitä kesäkurpitsaa ;) Vuohenjuustoa ostin ajatuksena käyttää se vihreään keittoon.

Banaaneja nyt tarvii aina, meillä menee niitä nykyään runsain mitoin. Palautusvälipalaksi kuntosalitreenin jälkeen, tattarituorepuuroon, smoothiehin (esim. tähän ja tähän), banaanipannareihin, avocado-suklaamousseen... Banaania ei liene tarve tämän enempää perustella ;) Banaani on mun keinoni herkutella.

Savustettua lohta nyt vaan oli aivan pakko saada, se on nykyään ihan parasta salaatin ja keitettyjen tattarisuurimoitten kanssa. Juustohyllyn pääty oli täynnä erilaisia tapaksia. Serranon kinkkua! Sitä oli pakko saada. Heti mieleeni pölähti jostain blogista bongaamani munakaskupit, joihin voisi laittaa vaikka herkkusieniä ja Serranonkinkkua. Siispä kinkku kärryyn ja herkkusienihyllylle.

Kurpitsan siemeniä piti ostaa vihreän keiton lisukkeeksi ja porkkasämpylöiden rakennusaineeksi (linkit yllä). Cashewpähkinät ajattelin käyttää raakaan vadelma-kinuskikakkuun, jonka ajattelin leipaista viikonloppuvieraita ajatellen. Sitä varten ostin myös säkillisen vadelmia, jotka tosin on ulkomaisia. Meneeköhän raakakakku ihan pilalle, jos siihen käytettävät vadelmat keittää ja antaa jäähtyä?? Mustikkaa piti santsata parin kilon säkin verran, sitä menee joka päivä. Ja puolukkaa kilo. Kookoshiutaleet ja mantelilastut ostin Granola-mysliin, joka myös tuli tilaukseen viikonloppua silmällä pitäen. Piparminttuaromia (-öljyn puutteessa!) ostin myös raakakakkuja ajatellen, ajattelin kokeilla tehdä minttusuklaakakkua lähiaikoina :) Ehkä jo viikonloppuna jos löydän hyvän reseptin ja aikaa riittää. Agavesiirappia menee kaikkeen (esim. mysliin, raakakakkuihin ym.) makeutukseksi melkein joka päivä.

Inkivääriäkin ajattelin taas ostaa inkivääriteetä tehdäkseni.

Eiköhän näillä eväillä saada taas loppuviikosta vähän parempi kuin alkuviikosta ;) Minulla on ollut töissä köyhät eväät ja kauhea väsymys päällä kellojen siirtämisestä.

Nyt menen niihin kokkaushommiin, pakko saada jotain näistä alulle heti tänään :)

- Tiina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti